VÅR HISTORIE

Gullsmed J.Frisenberg ble etablert i 1868 og dagens lokaler i gågata på Lillehammer har vi hatt siden 1874. Butikken er idag drevet av 5. generasjon Gullsmedmester Fredrik S. Frisenberg. Vi er frittstående/kjedeuavhengig og stolte av å ha et stort og solid verksted, med service og fag i høysetet sammen med deg som kunde. Vi har tro på at gode priser, sammen med service og det å kunne sitt fag er nøkkelen til å lykkes i fremtidens konkurranse med flere og flere nettbutikker. Vi har butikk som du kan besøke oss i, eller du kan gjerne bestille egen time for privat visning i vårt showroom, der du/dere diskret og i rolige omgivelser kan komme fram til drømmeringen sammen med vår ekspertise. Vårt verksted sikrer kvalitet, fleksibilitet og rask levering i butikken eller i nettbutikken.

Er det noe vi kan hjelpe deg med, så kontakt oss gjerne på post@frisenberg.no eller ring: 61250036

Julius Frisenberg


Gullsmed J.Frisenberg AS ble grunnlagt av Julius Frisenberg i 1868. Beliggenheten midt i Gågata på Lillehammer har vært den samme siden 1874. Julius var en svært dyktig håndverker og en driftig forretningsmann. Han startet raskt opp med eksport til Europa og USA av flotte filigran og emaljearbeider. For disse arbeidene høstet Frisenberg annerkjennelse og Gullmedaljer fra bla annet verdensutstillingen i Paris i 1889, samme året som Eifeltårnet ble åpnet. Han tok initiativ til og startet byens første kraftverk , noe som gjorde at Lillehammer var den andre byen i Norge som fikk elektrisk gatebelysning.

Karl Willhelm Frisenberg


Sønnen Karl overtok rundt år 1900 og bygget bedriften videre, som på det meste hadde ca 30 mann i arbeid og var en betydelig produsent i Norge av bunadssølv, sølvbestikk og korpus. Han engasjerte seg i det meste og var bla en av initiativtagerne til Norges Gullsmedforbund og Lillehammer og Gudbrandsdalen Turistforening. Hans hjertesak var å utvikle turistnæringen i regionen og Karl var på stadige reiser i Norge med utenlandsk presse på slep for å promotere Lillehammer, Gudbrandsdalen og Jotunheimen. Han var ellers i det meste av styre og stell i byen, samt en aktiv politiker.

Knut Frisenberg


Sønnen Knut Frisenberg overtok driften etter Karls død og han var en svært dyktig sisselør og gullsmed. Han var en verkstedmann foruten hans store lidenskap for kunst og litteratur. Knut var bla initiativtager til å starte Malerisamlingens venner (for Lillehammer Kunstmuseum) sammen med kunstneren Ole Mæhle. Som følge av lidenskapen for kunst hadde Knut Frisenberg byens største private kunstsamling.

Merete Frisenberg Sundgaard


Fjerde generasjon Merete Frisenberg Sundgaard drev forretningen frem til nåværende driver Gullsmedmester Fredrik Frisenberg overtok driften i 2007. Merete tok over driften i 1976 og hun er utdannet Gullsmedmester, Diamant gutachter fra Idar-Oberstein og gemmolog. Merete var svært engasjert i bevaringen av gågata og beholde balansen mot den store kjøpesenterboomen på 90-tallet. Merete og et knippe andre engasjerte mennesker bør idag få æren for at vi har et levende sentrum og ikke et dødt sentrum, som vi dessverre har sett i så mange andre byer. Hun var en aktiv politiker og satt 2 perioder i formanskapet, samt i et utall styrer, utvalg etc

Fredrik S. Frisenberg


Femte generasjon og nåværende driver Gullsmedmester Fredrik S. Frisenberg tok over i 2007 og har siden den gang valgt å gjøre butikken helt kjedeuavhengig og frittstående. Han er også registrert takstmann i Norges Gullsmedforbund. Han sitter pr oktober 2015 i styret i Lillehammer Næringsforening og Lillehammer Hanselstandsforening, samt er svært engasjert, som sine forgjengere, i å ta vare på et levende sentrum. Han har igjen fått et komplett verksted under eget tak og satser tungt på faget, der andre velger/må legge ned. Nettbutikken frisenberg.no åpnet i 2014 og er en av Norges største innen gull, sølv og diamantvarer og har fått følge av 2 nye spesialnettbutikker i oktober 2015.